Först lite om Good Enough Akademins första lunchwebinarium.  Ann-Charlotte Nordenson och jag har idag  hållit  vårt första webinar för chefer i offentlig sektor. Det gick bra och vi tycker att vi gav det vi utlovat på 30 minuter: Avslappning, feedback och någon övning att ta med sig ut i verksamheten. Tekniken var med oss och vi kommer bara att bli bättre och bättre. Och det var Good Enough. Så vi känner oss glada och ser fram mot nästa tillfälle.

Det är den 16 juni. Kan du inte vara med då så kan du titta i efterhand. Vi skickar länken till dig på inspelningen. Det är helt kostnadsfritt.

Läs mer här och anmäl dig kostnadsfritt >>

Det jag tänkte ta upp den här gången tangerar det vi pratade om på vårt webinar, dvs vikten av att vara i kontakt med sig själv för att orka vara ledare i längden. I en intervju i mars i år svarade Bodil Jönsson (ja, hon som brukar prata om tid) på frågan ”Hur gör du för att fånga dagen på bästa vis?

– I varje fall inte genom att maniskt leva i nuet. Det vore ju fruktansvärt – det ”nu” som just fanns är ju över i samma stund som det existerade. Jag har i stället lärt mig att tolka mina inre signaler så att jag vet när jag lever någotsånär ”rätt”. Om inte så gör jag mitt bästa för att rätta upp tillvaron.”

dreamstime_m_29013131

Jag tycker att Bodil Jönsson säger något väldigt viktigt och ganska befriande. Det är svårt och kanske omöjligt att leva i nuet. Men vi kan då och då stanna upp och känna efter hur vi har det i kropp, själ och tanke. Vad finns runt omkring oss? När vi stannar upp kan vi också få information från oss själva om det är något vi behöver göra för att återställa balansen.
Här är ett enkelt tips som du kan göra för att stanna upp.

  • Sätt dig bekvämt
  • Slut ögonen
  • Ta tre djupa andetag
  • Hur har du det i kroppen?
  • Vad har du för känsla?
  • Vad säger dina tankemönster dig?
  • Vad behöver du? (inte vad du måste eller vad du borde)

Kom ihåg att tiden du stannar upp är värdefull!