Lotta Brag, Avdelningschef Barn och Familj, Växjö kommun, uppmärksammad i DN under 2016 där organisationen lyfts fram som ett gott exempel i artikelserie om ”socialens tunga arbetsbörda”. Liksom chefen i förra inlägget har Lotta följt det webbaserade programmet Medveten Toppchef. Så här skriver hon: 

”Detta är sista dagen i mitt skrivande och jag har tänkt mycket på vad det gett mig. Det har varit skönt att varje dag samla ihop mig inför en uppgift och reflektera över mig själv och mitt ledarskap. Att sätta ord på både det som fungerar bra och det som är svårt, att vända på det och se det från nya sidor. Tänka och reflektera utifrån nya perspektiv, många av övningarna har varit nya sätt att tänka kring mig själv och hur jag fungerar i olika situationer.  Det jag sett hos mig själv har gjort mig både glad och ledsen, det har påverkat mig mycket. Jag upplever att jag mår mycket bättre idag än den dag jag började skriva. Det kan naturligtvis ha att göra med många faktorer i mitt liv men jag är säker på att skrivandet har hjälpt mig mycket. Jag har lyft fram mina starka, goda sidor hos mig själv.

Det har känts stärkande att läsa dina kommentarer och du har bekräftat och sett mig i mina olika sidor och lyft mig. Det har varit värdefullt. Du har fått mig att reflektera och tänka ett steg längre.

Jag är väldigt tacksam att jag fick den här möjligheten att vara med i programmet, det kom precis perfekt för mig. Att börja skriva blev en perfekt start efter min långa ledighet. Jag känner mig stark och glad och jag tror även mina nära och mina kollegor på jobbet märker en skillnad.”